+31 (0)73 513 06 28 praktijk@tcvlijmen.nl
Selecteer een pagina

Behandelingen

 

Wij bieden een breed scala aan moderne en duurzame tandheelkunde behandelingen met de nadruk op preventie om een ​​gezonde mond te bereiken.

We verwelkomen patiënten die ongerust, nerveus en zelfs angstig zijn. Ons doel is om hoogwaardige tandheelkunde aan te bieden in een vriendelijke en ontspannen omgeving.

Onze Behandelingen

Periodieke controle

U kunt gaatjes, problemen met het tandvlees en nog veel meer klachten voorkomen als u uw gebit periodiek laat controleren. Tijdens het bezoek besteden we aandacht aan uw tanden, kiezen, tandvlees, tong, slijmvlies, lippen, kauwspieren en kaakgewricht. Als nodig maken we een individuele behandelplan.

Kindertandheelkunde

Wij richten ons op preventieve zorg om elk kind te helpen een gezonde glimlach te hebben die een leven lang meegaat.
Uw krijgt tips om de tanden, het tandvlees en de mond van uw kind te verzorgen. Met elke controle kan uw kind een stimulerende poetsles krijgen. Neem uw kind al mee tijdens uw eigen halfjaarlijkse controle, zodra de eerste tand verschijnt.
En als er toch gaatjes ontstaan, laten we uw kind  langzaam wennen aan de tandheelkundig behandeling. Belangrijk is dat het kind vertrouwen wint.

Mondhygiëne

Omdat er meer tanden verloren gaan door tandvleesaandoeningen dan door tandbederf, is regelmatige mondhygiëne essentieel om uw tandvlees en tanden gezond te houden. Eveline kan tandplak, tandsteen en verkleuringen verwijderen, waar u thuis niet met een tandenborstel bij kunt. Regelmatige bezoeken aan onze paro-preventieassistente in combinatie met tandheelkundige controles en het verzorgen van uw tanden en tandvlees thuis zullen het uiterlijk van uw gebit en uw mondgezondheid aanzienlijk verbeteren.

Kronen en Bruggen

Een kroon is een verfijnd kapje die het blootgestelde oppervlak van een tand bedekt om het te versterken of het uiterlijk te verbeteren. Een brug vervangt een of meer ontbrekende tanden. Het omvat een kunsttand(en) die aan weerszijden aan kronen zijn versmolten om ondersteuning te bieden. Kronen en bruggen zijn ontworpen om te passen bij de natuurlijke vorm en sterkte van de tanden en kunnen uit verschillende soorten materiaal bestaan.

Cosmetische tandheelkunde

Bleken
In veel advertenties wordt de droom van witte tanden beloofd maar de werking is niet altijd veilig. Kies beter voor een verantwoorde methode bij een tandarts. Oppervlakkig en ook dieper liggende verkleuringen kunnen we verwijderen want wittere tanden zijn een zinnenbeeld van jeugd en attractiviteit.
Facings
Met facings kunt u weer lachen! Daarmee kunnen wij scheef staande tanden recht laten uitzien, een spleetje tussen de tanden opvullen, tanden witter maken en afgebroken stukjes repareren.

Implantologie

Een discrete oplossing voor de lange termijn om ontbrekende of falende tanden te vervangen. Als u tanden mist, kan dit van invloed zijn op de manier waarop u eet en spreekt, wat uw zelfvertrouwen kan schaden. Implantaten kunnen hiervoor een uitstekende oplossing bieden. Ze kunnen tanden en kiezen vervangen of ze houden de prothese stevig in de mond.

Uitneembare Gebitsprothese

De prothese is een veel gebruikte oplossing voor ontbrekende tanden en kiezen. De afgelopen jaren is de kwaliteit van prothese zeer verbeterd en daardoor valt het dragen praktisch niet meer op.
Als het bot met de jaren ver geslonken is en daardoor de prothese niet meer goed zit wordt er vaak een klikgebit op implantaten gekozen.

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling wordt gebruikt om een tand met een geïnfecteerde of dode zenuw te redden en te voorkomen dat de infectie zich verspreidt.
Wij helpen u van uw pijn af en door de behandeling kan de natuurlijke tand of kies gered worden en kunt u uw natuurlijke glimlach behouden.

Micro invasieve cariësinfiltratie

Boren, nee dank je wel!
Het is tandvriendelijk vullen zonder boren. En milde therapiebehandeling in slechts een sessie. Er is geen onnodig verlies van gezond tand. Deze innovatieve behandeling kan gebruikt worden voor esthetische behandelingen van voorhanden bijvoorbeeld witte vlekken die na het verwijderen van beugels kunnen ontstaan. Beginnende kleine gaatjes tussen de kiezen zijn moeilijk te bereiken voor de tandarts. In dit geval kunnen we ook gebruik maken van micro invasieve cariësinfiltratie.

Tandenknarsen en klemmen

Het is een onbewuste, meest nachtelijk uitgevoerde handeling – het krachtig over elkaar schuiven of klemmen van tanden en kiezen. Het hele gebit is daardoor overbelast. Daardoor kunnen verschillende problemen ontstaan net als slijtage, afbreken van kiezen en vullingen, vergrote kaakspieren en kaakklachten. De therapie bestaat uit een knarsplaatje om de slijtage te stoppen en eventueel ook fysiotherapie. Vandaar worden de kaakspieren ontspannen.

Reconstructieve tandheelkunde

Tandrestauraties worden uitgevoerd om ontbrekende tanden te vervangen, de bestaande tandstructuur te ondersteunen, te voorkomen dat omringende tanden van positie verschuiven, verlies van het ondersteunende bot te minimaliseren en slecht uitziende tanden te bedekken en de tanden te helpen normaal te functioneren..
Er zijn verschillende soorten tandheelkundige restauraties die zijn opgebouwd uit verschillende soorten materiaal.

Pijnklachten

Pijnklachten kunnen worden veroorzaakt door een groot aantal factoren, variërend van vanuit het bovenste deel van de tand tot pijn die diep in het tandvlees uitstraalt.
De eerste en belangrijkste behandeling is om direct contact met ons op te nemen, zodat wij de oorzaak van de pijnklachten snel kunnen vinden.

Angstige patiënten

Een op de vier mensen is angstig om naar de tandarts te gaan, het is dus niet ongewoon en er kunnen een aantal redenen voor zijn, zoals pijnlijke ervaringen in het verleden, tandartsen die niet naar zorgen luisteren, schuldgevoelens over het lange tijd niet komen of bewust zijn van de huidige toestand van uw tanden en tandvlees.
Ons vriendelijke, zorgzame team begrijpt dat tandheelkundige behandelingen voor sommige patiënten een stressvolle, zenuwslopende tijd kunnen zijn. We zullen er dan ook alles aan doen om u zich welkom, comfortabel en zelfverzekerd te laten voelen in uw behandeling. We kunnen u helpen met behulp van verschillende methoden, zoals het langzaam kennis maken met de praktijk, tandarts en behandelingen. We hebben veel begrip voor uw behoeften en angsten.

Slechte adem verhelpen

De oorzaak ligt voor 90% in de mondholte. Het zijn bepaalde bacteriën die resteren. Ze zitten op de tong, in het tandvlees, in gaatjes, in infecties of in protheses. We gaan op zoek naar het probleem en lossen het samen op.

Vullingen

Tandvullingen helpen gaatjes herstellen en een beschadigde tand zijn normale functie en vorm terug te geven. De cariës wordt verwijdert waarna de vulling de gaten dicht in onze tanden, waardoor de tanden gezond zijn en gezond kunnen blijven functioneren. Er kunnen geen bacteriën meer indringen.

Wilt u zich inschrijven als nieuwe patiënt?

Vul het onderstaande formulier in of bel ons voor een afspraak op 073 513 0628

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.